فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium - Volume:7 Issue: 4, 2010

Genetics in the Third Millennium
Volume:7 Issue: 4, 2010

  • تاریخ انتشار: 1389/04/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • حسین نجم آبادی، هاشم ایمانیان، واله هادوی، آریانا کریمی نژاد، مریم رستمی، کریستین ابرکانینز صفحه 1844
    در این مطالعه، 208 فرد بدون علائم بالینی بیماری های قلبی-عروقی و سابقه ترومبوز وریدی از نقاط مختلف ایران با قومیت های متفاوت بررسی شدند. برای ارزیابی توزیع پلی مرفیسم عامل 5 لیدن، یکی از عوامل ژنتیکی بروز بیماری های قلبی-عروقی (CVD)، در جمعیت ایران از روش هیبریدیزاسیون معکوس برای تشخیص سریع و دقیق استفاده شد. اساس آزمایش روش Multiplex PCR و هیبریدیزاسیون بر روی نوار آزمون بود. این نوار شامل خطوط موازی حاوی پروب های الیگونوکلئوتیدی خاص آللی است. شیوع جهش عامل 5 لیدن (2/1) درصد در این بررسی کمتر از ارقام منتشرشده پیشین در جمعیت تهران (7/2%) بود. در این مطالعه نحوه توزیع آلل جهش یافته عامل 5 لیدن در قومیت های مختلف جمعیت ایران بررسی و نتایج آن با مطالعات دیگر مقایسه شده است. پژوهش اخیر جامع ترین مطالعه ای است که تاکنون بر روی پلی مرفیسم ژنی عامل 5 لیدن در ایران انجام شده است.
    کلیدواژگان: ترومبوز وریدی، پلی مرفیسم، فاکتور 5 لیدن، فراوانی آللی، ایران
  • محمدحسن کریمی نژاد، رضوان گلستانی، کاوه علوی صفحه 1849
    ناهنجاری های کروموزومی یکی از علل مهم ناباروری است. ناهنجاری های مهم کروموزومی اغلب با علائم عضوی یا فنوتیپ بیماری همراه هستند. شایع ترین نمونه های این گروه نشانگان ترنر و انواع آن در زنان و نشانگان کلاین فلتر و انواع آن در مردان است. ظاهر این بیماران کاملا مشخص و احتمال باروری در فرد مبتلا بسیار ناچیز است. اما در عده قابل توجهی از مراجعان نیز ناهنجاری های کروموزومی بدون ناهنجاری های جسمی وجود دارد. شایع ترین ناهنجاری های کروموزومی در این گروه جابه جایی متعادل است. در این مقاله فراوانی انواع جابه جایی های کروموزومی در بین افرادی که جهت بررسی علت ناباروری برای مطالعه سیتوژنتیک ارجاع شده بودند، گزارش می شود. در بین 47351 مورد کاریوتایپ که در مدت یازده سال در مرکز ما انجام گرفته است، 663 مورد (4/1%) جابه جایی متعادل شناسایی شد که در 49 مورد آن (4/7%) در زوج های نابارور دیده شد. 27 مورد از این موارد در مردان و 22 مورد در زنان میباشد. نسبت جنسی 2/1 به 1 بود. در مردان 4 مورد درگیری کروموزوم Y و یک مورد درگیری کروموزوم X در روند جابه جایی کروموزومی دیده شد (5/18%). در مقابل، در نیمی از 22 زن دچار جابه جایی کروموزومی، یک کروموزوم X درگیر بود. در کل 49 نفر، در16 مورد یکی از کروموزومهای درگیر جنسی بود (7/32%). در 15 جابه جایی (3/16%) دو کروموزوم غیرآکروسنتریک، در 10 مورد (4/20%) دو کروموزوم آکروسنتریک، و در 8 مورد (3/16%) یک کروموزوم آکروسنتریک و یک کروموزوم غیرآکروسنتریک درگیر بودند. کروموزوم های X و 13 در 12 مورد (2/12%) و کروموزوم 14 در 10 مرد (2/10%) درگیر بودند. شایع ترین جابه جایی ربرت سونی t(13;14) بود که در 8 مورد دیده شد.
    کلیدواژگان: ناباروری، نازایی، ناهنجاری های کروموزومی، جابه جایی کروموزومی، آزوسپرمی، الیگوسپرمی، آمنوره
  • مرضیه موج بافان، کامران قائدی، شهناز رضوی، سمیه تنهایی، فرزانه ربیعی، محمدحسین نصر اصفهانی صفحه 1856
    پراکسیزوم ها اندامک هایی هستند که در تمام یوکاریوت ها یافت می شوند و در متابولیسم اسیدهای چرب و دیگر متابولیت ها شرکت دارند. به منظور بررسی نیمرخ بیان دو ژن پراکسیزومی (کاتالاز و PEX3) در طول عصب زایی، به بررسی نیمه کمی بیان این دو ژن در مقایسه با شاخص های ژنی سلول های بنیادی (Oct4 و Nanog) در سلول های P19 پرداختیم. در این تحقیق، ما از سلول های P19 استفاده کردیم که سلول های مناسبی برای مطالعات عصب زایی هستند. به علاوه، دو ژن متفاوت پراکسیزومی برای تعقیب کینتیک ساخت پروتئین ماتریکس پراکسیزومی (کاتالاز) و نیز ساخت پروتئین های غشائی پراکسیزومی (Pex3p) انتخاب شدند. ابتدا RNA از سلول های P19 استخراج و بعد، از آن برای ساخت cDNA استفاده شد. پرایمرهای اختصاصی برای cDNA مربوط به Oct4، Nanog، PEX3 و کاتالاز توسط RT-PCR، برای بررسی کمی، تکثیر شدند. پارامترهای مختلفی جهت بهینه سازی شرایط PCR برای هر ژن، تغییر یافت. نمونه ای از شرایط مطالعه به این صورت است: نوار مربوط به ژن PEX3 پس از 35 چرخه RT-PCR و در دمایی بین 5/52 تا 1/55 درجه سانتی گراد، به صورت مشخص دیده شد، در حالی که در RT- PCR نوار مشخص کاتالاز پس از 30 چرخه و در محدوده دمایی بین 7/52 تا 55 درجه سانتی گراد دیده شد. cDNA مربوط به Nanog پس از 36 چرخه و در دمای اتصالی بین 1/60 تا 1/64 درجه سانتی گراد تکثیر یافت و نوار مربوط به RT-PCR ژن Oct4 پس از 28 چرخه و در محدوده دمایی بین 4/53 تا 57 درجه سانتی گراد دیده شد. به علاوه، تفاوت میان شدت فلوئورسانت هر نوار به منظور بررسی تفاوت بیان ژن های ذکرشده در سلول های P19 مقایسه شد.
    کلیدواژگان: پراکسیزوم، کاتالاز پروتئین نانوگ، فاکتور ترانسکریپشن اکتامری 3، پروتین Pex3، واکنش زنجیره ای پلیمراز
  • قربانعلی ترفیعی، مریم محمودی نیامیمند، مهرداد نوروزی نیا صفحه 1863
    سلولهای بنیادی مزانشیمال سلولهای پرتوان هستند که در طول تکوین از سلولهای مزانشیم مشتق می شوند که پتانسیل تکثیر زیادی دارند و همچنین قادرند به سلولهای استئوبلاست، استئوسیت، آدیپوسیت و سلولهای غضروفی تمایز یابند. تمایز استئوبلاستی در محیط آزمایشگاه به فاکتورهای مختلفی نیاز دارد که شرایطی مشابه میکرو محیط بافت استخوان را ایجاد می کنند. در این تحقیق اثر دگزامتازون، اسکوربیک اسید و بتاگلیسروفسفات در تمایز سلولهای بنیادی مزانشیمی از خون مغز استخوان به سلولهای استئوبلاستی مورد بررسی قرار گرفت. سلولهای بنیادی مزانشیمی از 2 میلی لیتر مغز استخوان با استفاده از فایکول HBSS و خاصیت چسبندگی این سلولهای، جداسازی شدند و با دگزامتازون، اسید آسکوربیک و بتاگلیسروفسفات مواجه گردیدند. با استفاده از مارکرهای مختلف و رنگ آمیزی آلیزارین رد تمایز این سلولهای به سلولهای استئوبلاست مورد بررسی قرار گرفت. سلولهای مزانشیمی در ابتدا به صورت دوکی شکل بوده و بعد از تمایز بلورهای کلسیمی مشاهده گردید. نتایج رنگ آمیزی با آلیزارین رد نیز تمایز استئوبلاستی را تائید کرد. علاوه بر این بررسی های RT-PCR نشان داد که بیان ژنهای استئوکلسین و آلکالین فسفاتاز که از مارکرهای استئوبلاستی هستند، در حین تمایز افزایش یافته است. این نتایج نشان می دهد که تمایز سلولهای بنیادی به استئوبلاست انجام گرفته و می تواند به عنوان مدلی جهت بررسی های ژنتیکی و اپی ژنتیکی درتمایز سلولهای بنیادی به کار رود.
    کلیدواژگان: سلولهای بنیادی مزانشیمال، استئوبلاست، تمایز سلولی
  • مریم رزاقی آذر، فاطمه صفاری صفحه 1871
    هیپرپلازی مادرزادی آدرنال شامل یک گروهی از بیمارهای، ناشی از اختلال آنزیمی در راه ساخته شدن استروئیدهای آدرنال است. شایعترین نوع آن کمبود آنزیم 21- هیدروکسیلاز است که در اثر نقص در ژن CYP21A2 ایجاد میشود. در این مطالعه هدف بررسی ارتباط ژنوتیپ – فنوتیپ در بیماران ایرانی مبتلا به کمبود 21 هیدروکسیلاز بود. تعداد 89 بیمار شناخته شده مبتلا به هیپرپلازی مادرزادی آدرنال از نوع کمبود 21-هیدروکسیلاز که ژن آنها قبلا بررسی شده بود مورد مطالعه بالینی قرار گرفت و ارتباط ژنوتیپ فنوتیپ آنها تجزیه و تحلیل شد. نوع دافع نمک در 70 نفر (79%)، نوع دافع نمک با الکترولیت های متعادل شده در 4 نفر (5/4%)، نوع ویریلیزان ساده در 12 نفر (5/13%) و نوع غیرکلاسیک در یک نفر، (1/1 %) وجود داشت. موتاسیون(int2-int2) interon 2-interon2 با شیوع 35% بیشترین موتاسیون را تشکیل می داد. از 31 نفری که مبتلا به این موتاسیون بودند 27 نفر (87%) نوع دافع نمک را دارا بودند. از 12 مورد بیمار مبتلا به نوع ویریلیزان ساده 9 نفر(75%) دارای موتاسیون Ex4 بودند. در گروه int2-int2 هفت نفر از 15 نفر(47%) درجه 4 پرادر و 4نفر (27%) درجه 5 پرادر را نشان دادند. در مورد خویشاوندی والدین از 82 نفر 57 نفر (5/69 %) نسبت فامیلی داشتند. بر اساس این یافته ها انواع دافع نمک و ویریلیزاسیون شدید بیشتر در موتاسیون نوع int2-int2 دیده شد. و نوع ویریلیزان ساده بیشتر در موتاسیون Ex4 یافت گردید.
    کلیدواژگان: ژنوتیپ، فنوتیپ، هیپرپلازی مادرزادی آدرنال
  • رکسانا کریمی نژاد، نرگس میرآفتابی، فرانک زندی، نیلوفر ثابت کسایی، هدیه رفقی، آزاده مشتاق، محمدحسن کریمی نژاد صفحه 1877
    بیماری های ریز حذفی گروهی از بیماری های ارثی است که در نتیجه حذف قطعه کوچکی از کروموزوم بروز می نمایند. این بیماری ها به صورت صفت بارز به نسل بعد انتقال می یابد و علیرغم حذف قطعه ریز، علائم بالینی و عوارض شدیدی دارند؛ معمولا با آزمایشات سیتوژنتیک معمول حتی روش های نواری در بیشتر موارد قابل تشخیص نمی باشند و در مواردی که مطرح می شوند لازم است با روش دقیق تری آن را تایید نمود. به منظور رفع این اشکال، امکان انجام سیتوژنتیک مولکولی را فراهم نموده ایم. در این پروژه گزارشی از بررسی های انجام شده در این مرکز ارائه می شود. در بررسی کامل بالینی، آزمایشگاهی، پرتونگاری و سیتوژنتیک 68 خانواده مشکوک به ریز حذفی، 12 مورد مشکوک به سندرم دی ژورژ (DGS) تحت بررسی FISH قرار گرفتند. دو مورد آن مایع آمنیون یکی مربوط به خانم چند زا بود که یکی از فرزندان او مبتلا به بیماری DGS بود. آمنیون دیگر مربوط به خانم نخست زا بود که در سونوگرافی جنین، هیپوپلازی تیموس و چرخش قوس آئورت به طرف راست گزارش شده بود. در هر دو مورد هم کاریوتایپ با روش نواری گیمسا G-banding و هم FISH اثری از حذف ریزه ای بازوی بلند کروموزوم 22 دیده نشد و ابتلاء به سندرم دی ژورژ DGS رد شد. از ده مورد نمونه خون، یک نمونه به علت عدم هماهنگی و عدم رعایت شرایط لازم رشد ننمود. در بین نه مورد باقیمانده، نمونه خون یک پسر بچه دو ساله هم در مطالعه روش نواری گیمسا و هم در بررسی FISH حذف قطعه q11.2 را در یکی از کروموزوم های 22 نشان داد و ابتلاء به سندرم DGS را تایید نمود. در هشت مورد دیگر هر دو جایگاه بحرانی 22q11.2 در کاریوتایپ نواری گیمسا و هم در FISH کاملا مشخص و ابتلاء به DGS تایید نگردید. با توجه به اینکه در یازده نمونه ای که برای تایید یا رد تشخیص DGS آزمایش FISH انجام شده است، فقط یک نمونه مثبت داشته ایم با عنایت به اینکه بیماری DGS هم از نظر بالینی و هم از جهت اشکالات کروموزومی بسیار هتروژن می باشد بررسی های بالینی بیشتر و دقیق تر شاید بتواند این آمار را ارتقاء دهد
    کلیدواژگان: سیتوژنتیک، بیولوژی مولکولی، هیبریدیزاسیون در جا فلورسانس (FISH)، سندرم دی ژورژ
  • مهرداد نوروزی نیا، پانته آایزدی صفحه 1884
    باتوجه به شناسایی یک میلیون بیمار جدید در هر سال که مسبب 375000 فوت می شود، سرطان پستان عامل اصلی مرگ و میر زنان در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته محسوب می شود. یافته های جدید نشان داده اند که تغییرات اپی ژنتیکی عوامل کلیدی موثر در کارسینوژنز پستان هستند. اپی ژنتیک به انتقال دقیق نحوه بیان ژن در سلول (بصورت یک حافظه)، گفته می شود، که مربوط به تغییر توالی ژن نیست. لایه اپی ژنتیک ژنوم مرتبط کننده ژنوتیپ با تغییرات محیطی است. این تغییرات تعیین کننده الگوی ارثی بیان ژن و فنوتیپ سلول هستند. فرآیندهای اپی ژنتیکی از قبیل متیلاسیون DNA و تغییرات کروماتین، در سه عرصه تشخیص، تعیین پیش آگهی و درمان سرطان کاربرد دارند. به علت ماهیت برگشت پذیر، این تغییرات اهداف ویژه ای برای اپی داروها محسوب می شوند. داروهایی که قادر باشند بر متیلاسیون DNA و تغییرات هیستون ها اثر بگذارند،از هم اکنون وجود دارند و بنظر می رسد انواع جدیدتر آنها نقش مهمی در آینده در عرصه درمان این سرطان به عهده داشته باشند.
    کلیدواژگان: اپی ژنتیک، پستان، نئوپلاسم
  • کامران قائدی، سحر پناهی صفحه 1888
    اختلالات یادگیری که سابقا دیس لکسیا نام داشت، یکی از شایع ترین ناهنجاری های عصبی-رفتاری در بین کودکان در سن مدرسه است. فراوانی اختلالات یادگیری بین 5 تا 12 درصد متغیر است. مهم ترین مشکل افراد مبتلا ناتوانی در یادگیری مهارت خواندن و نوشتن است. تاکنون دست کم 9 جایگاه ژنی (DYX1-9) برای اختلالات یادگیری شناسایی شده است و ژن های متعددی به عنوان مسؤول بروز اختلال در نظر گرفته شده اند. مهم ترین این ژن ها شامل DCDC2، KIAA0319، DYX1C1 و ROBO1 است. محصولات این ژن ها علی رغم تفاوت در ساختار، همگی در فرایندهای مربوط به تکامل مغز، مانند مهاجرت نورونی و هدایت اکسونی نقش دارند و موجب ایجاد ناهنجاری در تکامل مغز افراد مبتلا می شوند. در این مقاله به طور مختصر مسیرهای ژنتیکی این اختلال مرور می شود.
    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری، ژنتیک مولکولی
  • محمد کریمیان، ابوالقاسم اسماعیلی صفحه 1894
    ویروس همراه آدنو (AAV) ویروس کوچکی است که ژنوم آن یک DNA کوچک تک رشته ای است و یک کپسید بیست وجهی دارد. به علت ویژگی مناسب، از این ویروس، به عنوان حامل (وکتور) در مهندسی ژنتیک و ژن درمانی استفاده می شود. وکتور AAV بیماری زا نیست و سروتیپ های زیادی دارد که می تواند در جایگاه ویژه ای از ژنوم انسان (19q13.4) وارد شود. این خصوصیات باعث می شود AAV کاربرد گسترده ای در ژن درمانی داشته باشد. تاکنون از این حامل در درمان بیماری های مختلف، مانند هموفیلی، فیبروز سیستیک و بیماری پارکینسون، استفاده شده است. از چالش های پیش رو در استفاده از وکتور AAV ظرفیت کم این ویروس است که نمی تواند DNA خارجی بزرگی را با خود حمل کند و در این صورت، باید در آن تغییراتی ایجاد شود.
    کلیدواژگان: دپندوویروس، حامل، ژن درمانی
  • فرخنده بهجتی، ایمان باقری زاده، فیلیپوس پانسالیس، یوسف شفقتی صفحه 1900
    یک دختر 29 ساله، با ناهنجاری های متعدد ظاهری، شامل قد کوتاه، پرده گردنی و عقب ماندگی ذهنی خفیف تا متوسط، به مرکز تحقیقات ژنتیک ارجاع داده شد. پدر و مادر خویشاوند بودند. مادر سابقه دو بار سقط داشت و یک پسر خانواده نیز در 12 سالگی فوت شده بود. این فرزند دارای علائمی مشابه پروباند و نیز مشکلات قلبی مادرزادی بود. خانواده دارای یک پسر 27 ساله سالم نیز بودند. بیمار، همانند مادر و برادر سالم، دارای جابه جایی کروموزومی بین بازوی بلند کروموزوم های 4 و 10 بود. مطالعه FISH با استفاده از پروب های اختصاصی چندگانه ساب تلومریک و Paint هیچ گونه جابه جایی های نامتعادل در کروموزوم های 4 و 10 را مشخص نکرد. این اولین گزارش از جابه جایی کروموزوم های 4 و 10 در نواحی شکست q35 و q11.2 (به ترتیب) است.
    کلیدواژگان: عقب ماندگی ذهنی، جابه جایی کروموزومی، ژنتیک، بیماریهای ژنتیکی ارثی
  • بیتا بزرگمهر، فریبا افروزان، آریانا کریمی نژاد صفحه 1903
    نشانگان کوکاین یک بیماری نادر، با توارث اتوزومی مغلوب است که با کمبود شدید رشد پس از تولد و کمبود بافت چربی زیر پوست، میکروسفالی، عقب ماندگی ذهنی، اختلال راه رفتن و نوروپاتی محیطی مشخص می شود. در این گزارش، یک دختر 6 ساله با تاخیر تکاملی و تاخیر شدید رشد، میکروسفالی، عقب ماندگی ذهنی، چشم های فرورفته و حساسیت پوست به آفتاب معرفی می شود. با مشخص شدن نقص در ترمیم DNA در فیبروبلاست بیمار پس از مواجهه با اشعه ماوراء بنفش، تشخیص بیماری کوکاین تایید شد.
    کلیدواژگان: نشانگان کوکاین، میکروسفالی، اختلال شدید رشد
  • فهرست مطالب دوره هفتم
    صفحه 1930
  • فهرست اسامی نویسندگان دوره هفتم
    صفحه 1931
  • تشخیص شما چیست؟
    صفحه 1938
  • خلاصه انگلیسی مقالات فارسی
    صفحه 1947
|
  • Hashem Imanian, Valeh Hadavi, Ariana Kariminejad, Maryam Rostami, Christian Oberkanins, Hossein Najmabadi Page 1844
    Two hundred and eight asymptomatic individuals from different origins of Iran were included in this study in order to assess the distribution of the Factor V Leiden polymorphism responding for cardiovascular disease (CVD) in the general Iranian population using a novel technique reverse hybridization StripAssay for the rapid and simultaneous detection. The test is based on multiplex PCR and hybridization to a teststrip presenting a parallel array of allele-specific oligonucleotide probes. The prevalences of mutant Factor V Leiden (1.2%) in our cohort was below previously published figures on the population of Tehran (2.7%). Here we describe the distribution of mutant allele FV Leiden in different ethnicities of Iranian population and compare the results to previously reported data. Our data represent the most comprehensive study to date with respect to thrombophilic gene polymorphism in Iran.
  • Mohammad Hassan Kariminejad, Rezvani Golestan, Kaveh Alavi Page 1849
    Chromosomal aberrations are one of the causes of infertility. The major chromosomal abnormalities are usually associated with somatic abnormalities. There are also some balanced chromosomal aberrations, without somatic abnormalities however producing unbalanced gametes which result in infertility. The most common of these are balanced translocation. Among 47350 karyotypes performed in our center. There are 664 (1.4%) chromosomal translocation 47 (7%), which are associated with infertility. The sex, and chromosomal aberrations of these cases presented in this paper.
  • Marzieh Mojbafan, Kamran Ghaedi, Shahnaz Razavi, Somayeh Tanhaie, Farzaneh Rabiee, Mohammad Hossein Nasr-Esfahani Page 1856
    Peroxisomes are ubiquitous organelles in nearly all eukaryotes that participate in the metabolism of fatty acids and other metabolites. In order to investigate peroxisome biogenesis and gene profile expression analysis during neurogenesis, we have performed to set a semi-quantitative analysis for two peroxisomal genes expression (Catalase and PEX3) during neurogenesis comparing with stem cell marker genes (Oct4 and Nanog) in P19 cells. In this project we have used P19 cells which are suitable progenitor cells for the study of neurogenesis. Moreover, two different peroxisomal genes were selected to chase both kinetics of peroxisomal matrix protein synthesis (Catalase) and peroxisomal membrane protein biogenesis (Pex3p). Total RNA extracted from P19 cells, and was used for cDNA synthesis at the next step. Specific primers of Oct4, Nanog, PEX3 and Catalase cDNAs were amplified by RT-PCR for quantitative analysis. Various parameters were changed to optimize the PCR profiles for each gene for further assessments. Here we are going to describe the conditions which we used, e.g.: PEX3 band was detected sharply after 35 cycles and at annealing temperature of 52.5-55.1°C. For PCR of Catalase we observed a sharp band after 35 cycles and annealing temperature of 52.7-55°C. Nanog cDNA was amplified after 36 cycles and between 60.1-64.1°C. Oct4 band was observed sharply after 28 cycles of amplification and annealing temperature in range of 53.4-57°C.
  • Ghorban Ali Tarfiei, Maryam Mahmoodinia Maymand, Mehrdad Noruzinia Page 1863
    Mesenchymal Stem Cells are pluripotent cells differentiating through development from mesenchymal cells.This cells have the potential to differentiate to osteoblasts, osteocytes, adipocytes and cartilage cells. In vitro differentiation to osteoblasts needs various factors to produce a microenvironment mimicking the natural microenvironment in bone tissue. In this research the effect of Dexamethazone, ascorbic acide and beta glycerolphosphate on the differentiation process of bone marrow mesenchymal stem cells to osteocytes is investigated. Mesenchymal stem cells were separated from 2 ml aspirated bone marrow using ficole, HBSS, and the attachment ability of mesenchymal stem cells to plastic surfaces. Different markers and Alizarin red staining were implemented to study the success of in vitro differentiation Mesenchymal stem cells were fusiform in the beginning and after differentiation the phenotype changed to calcium producing cells. Staining with Alizarin red confirmed this process. RT-PCR on osteocalcin and alkalin phosphatase showed a change from negative expression to positive expression. These results show that in vitro osteoblastogenesis from mesenchymal stem cells is confirmed and these cells could be implemented as a model to study genetic and epigenetic factors in the differentiation cells.
  • Maryam Razaghi Azar, Fatemeh Saffari Page 1871
    Background
    Congenital adrenal hyperplasia (CAH) is a group of the disorders resulted from enzymatic defects in the corticosteroid synthesis. The most prevalent type is 25 hydroxylase deficiency that is due to the defect in the gene CYP21A2. The aim of this study was to determine correlation between phenotype and genotype of Iranian patients with this disorder. We reviewed the medical records of 89 patients with CAH who were investigated for their genetic aspects before. Salt wasting (SW) form was seen in 70 patients (79%), salt wasting with balanced electrolytes in 4 (4.5%), simple virilizing (SV) in 12 (13.5%) and non classical in 1 (1.1%). Interon2-interon2 (int2-int2) mutation was the most prevalent type of mutation (35%). In this group 31 from 27 patients (87%) had SW form of CAH. From 12 cases of simple virilizing type, 9 patients (75%) had Ex4 mutation. In the int2-int2 group, 7 from 15 patients (47%) had grade 4 and 4 (27%) had grade 5 of Prader staging. Fifty seven from 82 patients (69.5%) were the product of consanguineous marriages. int2-int2 mutation is the most prevalent type of mutation in this study. In this group salt wasting type and severe virilization is more common. Simple virilizing type was most often accompanied by Ex4 mutation.
  • Mohammad Hassan Kariminejad, Roxana Kariminejad, Narges Miraftabi, Franak Zandi, Niloofar Sabet-Kessaei, Hedyeh Refghy, Azadeh Moshtagh Page 1877
    Microdeletions are a group of chromosomal disorders caused by the deletion of a segment of DNA smaller than 5 megabases. They are inherited as an autosomal dominant trait. Despite the relatively small segment of chromosomal loss affected individuals present with severe and diverse clinical manifestations. The deletion is often beyond the resolution of cytogenetic study and will be missed by routine karyotyping. In cases where any of the microdeletion syndromes are being considered it is necessary to apply more sensitive techniques. Towards this purpose and for the standardization of FISH technique in detection, we proposed to do a prospective study on patients referred for microdeletion syndrome by FISH. In complete clinical, laboratory, radiographical and cytogenetic study of 68 families for microdeletion syndromes, 12 cases were referred with suspicion of having di George syndrome (DGS). Two amniotic fluid samples were received from a multiparous female with a former child with DGS and the other of a fetus with thymus hypoplasia and aortic arch deviation detected in sonography. Cytogenetic study by GTG banding and FISH showed the presence of the critical region on chromosomes 22 for both cases ruling out DGS. From the ten blood samples, one failed to grow. Of the nine remaining samples, in the cases of a two year old girl, both cytogenetic study and FISH detected a deletion of 22q11.2 region confirming the diagnosis of DGS. In the other eight cases, the presence of the critical region on both chromosomes was confirmed by FISH and the diagnosis of DGS was not confirmed. In view of the fact that of 11 cases referred for DGS, only one cases was confirmed to be DGS, and considering that DGS is phenotypically and genotypically heterogeneous, it appears that further clinical workup will lead to better diagnosis.
  • Mehrdad Noruzinia, Pantea Izadi Page 1884
    With 1 million new cases causing 375000 deaths worldwide per year, breast cancer is the leading cause of cancer death in women in both developing and developed countries. Recent findings indicate epigenetic modifications as key factors in breast carcinogenesis. Epigenetic refers to the cellular information of transcription memory which is transmitted through cell divisions but is not sequence based. Epigenetic is the connecting circle of the genotype and the environment. Which connect the inheritable gene transcription pattern and phenotype of a cell. DNA promoter methylation and chromatin remodeling are two main mechanisms of epigenetic modifications which are emerging as targets for breast cancer detection, prognosis and treatment. Because of their potential for reversal, epigenetic alterations are considered to be promising in caner treatment and epidrug production. Therapeutics that target methylation and histone modifications in breast cancer already exist. Advances in epidrugs are likely to play important role in future of cancer treatment.
  • Kamran Ghaedi, Sahar Panahi Page 1888
    Learning disorders are of frequent neurobehavioral disorders within the primary school children. Is frequency differs between 5 to 12%. The persons who are suffering are unable to get reading and writing skills. Several genetic loci have been related for this disorder so far. The most important genes are DCDC2, KIAA0319, DYX1C1 and ROBO1. The products of these genes are responsible for different processes for brain development like neural immigration. Thus dysfunctions of these genes are responsible for the incidence of this disorder. We will introduce with genetic basis of this disease in this article.
  • Abolghasem Esmaeili, Mohammad Karimian Page 1894
    Adeno-associated virus (AAV) is a small virus encapsidates a single-stranded DNA genome. AAV have rapidly gained popularity as a vector in genetic engineering and gene therapy applications, due to its lack of pathogencity, wide range of infectivity, and ability to integrate into human genome (19q13.4). Recombinant AAV vectors have been used for treatment of a variety of diseases such as hemophilia, cystic fibrosis, and Parkinson. A challenge with wide application of this vector is the relatively small packaging size of the viral genome to enable the delivery of a large transgene. Therefore it is essential making changes in it to overcome this problem. In this review we will introduce with this virus and the new finding in reginal of gene therapy with this virus.
  • Farkhondeh Behjati, Iman Bagherizadeh, Philips Patsalis, Yousef Shafeghati Page 1900
    A 29 years old girl with various dimorphic features including short stature and webbed neck with mild to moderate mental retardation was referred to our center for chromosome investigation. Her parents were first cousins. The mother has had two previous miscarriages, one deceased son (12 years old) with apparently similar abnormal features to the proband with congenital heart problems, and one normal son (27 years old). The patient, her mother and the brother, all were found to have an apparently balanced reciprocal translocation between the long arms of chromosomes 4 and 10. The breakpoint on chromosome 4 is at the distal end (4q35), while for chromosome 10, it is proximal to the centromere (10q11.2). FISH studies using multiprobe subtelomeric specific probes as well as whole chromosome paints for chromosomes 4 and 10 were carried out in search of a genetic imbalance. The FISH results revealed no telomeric rearrangements and confirmed the balanced reciprocal translocation between chromosomes 4 and 10. To date, this is the first reported case of t(410)(q35q11.2).
  • Bita Bozorgmehr, Fariba Afroozan, Ariana Kariminejad Page 1903
    Cockayne Syndrome is a rare autosomal recessive disorder characterized by profound postnatal growth deficiency with loss of adipose tissue, microcephaly, mental retardation, unsteady gait and peripheral neuropathy. We are reporting a 6-year-old girl with severe growth and developmental delay, microcephaly, mental retardation, sunken eyes and photosensitive dermatitis. Her diagnosis confirmed by a defect in DNA repair in fibroblast followed exposure to ultraviolet light.